perjantai 11. maaliskuuta 2022

Jumalan läsnäolossa

 



"Mietiskele hiljaisuudessa." "Istu hiljaa Jumalan jalkojen juuressa." "Odota, kunnes kuulet Jumalan puhuvan sinulle." Tämänkaltaisia lauseita meistä jokainen on varmasti kuullut tai lukenut jostain. Minusta on aina tuntunut tosi hienolta ajatella että voisin istua ja kuulla Jumalan puhuvan. Ja kuulostaa aina jotenkin todella ylevältä lause "mietiskele Jumalan läsnäolossa." Olen aina halunnut tehdä niin, ja olen yrittänytkin lukuisia kertoja. Mutta ylevä ajatus lauseessa johtaa minut arkiseen kokemukseen. Istun paikoillani, odotan ja... ei mitään.

Todellisuudessa asia menee niin, että huomaan ajatuksien harhailevan loputtomiin. Asiat jotka tuntuvat tärkeiltä, saan pois mielestä kun kirjoitan ne paperille. Mutta kun kaikki turhatkin ajatukset pyörivät mielessä. Harvoin onnistun pitämään mieleni täysin tyhjänä jotta voisin vain olla ja "kuulla Jumalan sydämenlyönnit." Yleensä en saa mieltäni tyhjäksi, ja siitä seuraa turhautuminen, ärtynyt olo ja huonommuuden tunteet. Mielessä on päällimmäisenä mielikuva, että vain nunnat tai munkit osaavat olla Jumalan jalkojen juuressa luostarielämää viettäessään.

Minulle paras keino osata olla Jumalan läsnäolossa, tai nauttia hiljaisesta ajasta Hänen kanssaan on harrastaa scripture writing plania. Tosin aina sekään ei tahdo onnistua jos yli-innokas valkoinen apulaiseni Namu päättää haluta rapsutuksia kesken kirjoittamiseni 😁. No, toisaalta, Jumala toimii eläintenkin välityksellä joten rapsutuksia kannattaa hetken verran anniskella reilulla kädellä!

Scripture writing toimii minulla niin, että Instagramista etsin jokaiselle kuukaudelle valmiin aiheen ja siihen liittyvät Raamatunjakeet. Aiheita löytyy useampia, ja valitsen itselleni sen, jonka koen sillä hetkellä olevan itselleni tarpeen tai josta haluan oppia lisää. Nyt maaliskuussa aiheenani on "Increasing my faith", uskoni lisääminen. Otan aina kokonaisuudesta screen shotin jolloin kokonaisuus on käytettävissä silloinkin, jos Instagram ei jostain syystä toimi.

Jokaiselle päivälle on annettu valmis kohta tai kohdat Raamatusta kuukauden aiheeseen liittyen. Aloitan puuhan kirjoittamalla kohdan muistikirjaani ensin lyhyesti esim. Ps 118:2. Sen jälkeen kirjoitan kohdan sanasta sanaan englanniksi minulla olevasta englanninkielisestä Raamatustani. Tämän jälkeen on vuorossa saman kohdan kirjoittaminen suomeksi.

Tässä vaiheessa alan kiinnittää huomiota kohtien eroavaisuuksiin, avainsanoihin, sanoihin jotka toistuvat tai jotka nousevat esiin kirjoituksesta. Tämä on minulla parasta läsnäoloa Jumalan edessä. Tässä hetkessä koen olevani Jumalan kanssa kahden 💖. Koen selvästi miten Hän nostaa jonkin asian esiin kirjoituksista. Huomaan, miten Hän antaa merkityksen jollekin pienelle, arkiselle asialle josta juuri olen Raamatusta lukenut. Saan tunteen että Hän aukaisee silmäni näkemään jonkin asian johon en ennen ole kiinnittänyt huomiota. Nämä kokemukset ovat minulle kultaakin kalliimpia, ja olen rehellisesti sanottuna aina aivan hirmuisen riemuissani, kun koen Jumalan puhuvan minulle! Nämä hetket ovat tärkeitä, ja siksi kirjoitan näistä hetkistä myös erilliseen vihkoon. Sinne selitän, miten Jumala puhui minulle milloin mistäkin asiasta. Näin en pääse unohtamaan näitä ihania hetkiä jotka Jumala minulle suo!



Jos koet vaikeaksi hiljentyä Jumalan edessä, kokeile kirjoittamista! Etsi aihe joka sinua kiinnostaa ja aloita! Sinun ei tarvitse odottaa uuden kuukauden alkamista; aloita kirjoittaminen päivästä yksi eteenpäin vaikka eläisitkin jo kuluvan kuun puoliväliä. Kirjoita itsellesi ylös mitä kukin Raamatun kohta tuo mieleesi. Mitä oivallat, mikä mietityttää, mistä haluat lisää tietoa? Miltä kyseinen kohta tuntuu; tunnetko riemua, iloa tai haikeutta? Onko tekstissä jotakin, jonka haluat lisätä omaan käytökseesi tai asenteeseesi? Tarkoitus on oppia ja kasvaa uskossa tämän harrastuksen myötä. Ja oppia tuntemaan että olet kahden Jumalan kanssa, eikä Hänellä ole kiire minnekään muualle. Hän haluaa olla juuri sinun kanssasi, ja Hän haluaa että myös sinä tunnet Hänen olevan sinun lähelläsi! Suuresti siunauksia elämääsi, ystäväni 💖 !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti