perjantai 24. kesäkuuta 2022

Arkeologinen Raamattu

 


Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikolle. No, artefaktien esiinkaivajaa ei minusta koskaan tullut, mutta arkeologihaaveita voin nyt toteuttaa ainakin tämän uuden Arkeologisen Raamattuni kanssa!

Kustantaja tälle järkälemäiselle teokselle on Crossway, ja sisältö on todella mielenkiintoinen. Yksissä kansissa on sekä Raamattu että Raamatunajan historialliset kaivaukset. Sivuja opuksesta löytyy peräti 2023 + kartat, ja tutkittavaa riittää pitkäksi aikaa. Raamattu sisältää valtavat määrät jakeiden selityksiä, arkeologisia löytöjä, artikkeleita ja valokuvia. Jokainen Raamatun kirja alkaa esittelytekstillä. Ainut miinus on, että teksti on englanniksi, joten kieltä taitamaton ei teoksesta saa paljoa irti. Mutta jos tämä "tutkimusRaamattu" kiinnostaa, niin Amazonista löysin omani, hintakaan ei ollut kuin n. 40€ posteineen.


Kirjan parasta antia ovat värikuvat, eikä niissä onneksi ole säästelty. Mielenkiinto pysyy hyvin yllä niiden ansiosta. Itse teen niin että luen jonkun kohdan suomalaisesta Raamatustani, ja sen jälkeen perehdyn samaan tekstiin tämän Arkeologisen Raamatun kanssa. Teen vertailuja ja muistiinpanoja erilliseen vihkoon, sillä en halua tätä teosta sotkea omalla tekstilläni. Joskus merkitsen myöhemmin tutkittavan kohdan post-it-lapulla.


Jos englanninkieli onnistuu, suosittelen tutustumaan tämänkaltaiseen Raamatuntutkimiseen jos vähänkään on arkeologian suuntaan kiinnostusta. Tässä minun tutkimusRaamatussani riittää tutkittavaa pitkäksi aikaa, ja kun loppuun pääsee on melkeinpä aloitettava alusta; niin paljon tietoa tästä Raamatusta löytyy!

Tämän kirjaesittelyn lopuksi toivotan kaikille oikein rauhallista Juhannusta, ja paljon Jumalamme siunauksia kaikkien lukijoiden elämään 💖!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...