perjantai 17. kesäkuuta 2022

Rukousvihko

 


Onko sinulla käytössä oma rukousvihko? Tai oletko koskaan törmännyt sellaiseen? Mietitkö, millainen sen kuuluisi olla? Tänään raotan sinulle hieman omaa vihkoani 😊!

Minun rukousvihkoni on a6-kokoinen Stalogyn muistikirja. Se on lankasidottu, joten se kestää hajoamatta runsaastakin koristelusta aiheutuvaa pullistumista, joten minun ei tarvitse varoa eri materiaalien käyttöä. Lisäksi se on mukavan pieni ja kulkee helposti mukana tarvittaessa. Pieni koko takaa myös sen, että sivu tulee helpommin täyteen kuin isommassa vihkossa, joten koristelu on nopeasti tehty.

Rukousvihkon tekemisessä ei ole mitään sääntöjä. Voit tehdä siitä juuri sinun näköisesi välineen omaan rukouselämääsi. Oma vihkoni on sekoitus eri tekniikoilla ilmaistuja rukouksia. Osan rukouksistani olen laittanut muistiin kirjoittamalla sen sanasta sanaan vihkon sivuille. Jotkut niistä olen koristellut, mutta toisissa sivuissa on vain pelkkä teksti. Päivämäärän olen laittanut piiloon, niin ettei se heti hyppää silmille sivua katsoessa, mutta aivan hyvin sen voisi jättää esiinkin. Rukousvastauksen saapuessa on mukava tarkistaa, milloin olin kyseisestä aiheesta ensi kerran rukoillut.

Joskus toteutan rukoukseni erilaisina kollaaseina, ja tällöin koen rukouksen olevan enemmänkin sanaton huokaus kuin varsinainen sanallinen pyyntö tai kiitosaihe. Niinpä kollaaseissani onkin yleensä vain tekstitarroja osoittamassa mistä rukouksessa on kyse. Kollaasia katsellessa tarrat näyttävät heti olenko rukoillut apua tai siunausta vai olenko halunnut tuoda kiitoksen Jumalani eteen. Kollaasit tuovat myös mukavaa visuaalista kokemusta vihkoon, ja sitä on mukava jälkeenpäinkin selailla juuri visuaalisuuden vuoksi.

Materiaaleina käytän vihkossani kaikkea mahdollista: kuviopapereita, post-it-lappuja, kuivakukkia, sinettivahaa, aikakauslehdistä leikattuja kuvia ja niin edelleen. Yksi ihana materiaali on eri kirkkojen esitteet. Niissä on paljon kauniita kuvia joita voi leikata ja käyttää. Nyt on parhaillaan menossa tämän kesän Tiekirkkokausi, joten kannattaa vierailla eri kirkoissa, ja napata esite matkaan!


Jos rukousvihkon aloittaminen houkuttaa, kokeile ihmeessä! Rukousvihkon ei tarvitse olla tietynlainen, vaan sen pitää olla juuri sinunlaisesi. Sen ilmentää sinun puhettasi Jumalan kanssa. Jos et osaa piirtää, käytä valmiita kuvia tai vaikka erilaisia leimoja. Jos et omaa hienoa käsialaa, kirjoita sillä jonka Jumala on sinulle lahjoittanut. Rukoile, pyydä siunausta jollekulle, kysy johdatusta tai apua. Toteuta sanasi tekstinä tai kuvina. Ei väliä miten sen teet, Jumala nauttii taatusti ajasta sinun kanssasi! Suuresti siunausta sinun uskonelämääsi, ystäväni 💖!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...