perjantai 10. kesäkuuta 2022

Kukat talteen!


 

Luonto alkaa olla taas kauneimmillaan, ja Jumala onkin luonut meidän iloksemme monenvärisiä ja -muotoisia kukkia. Myös erilaisia kauniita heiniä löytyy paljon. Tänä kesänä kannattaa ottaa tavoitteeksi kerätä ja kuivata mahdollisimman paljon kasveja, sillä niitä voi loistavasti käyttää askarteluissa tai vaikkapa juuri Raamatun tuunauksessa! Ja jos et halua käyttää niitä suoraan Raamattusi sivuille, voit tehdä  niistä esimerkiksi kirjanmerkkejä sommittelemalla kasvit pahville ja päällystämällä ne sitten kontaktimuovilla. Näin saat kivasti kaunista jälkeä Raamatun väliin!

Netti on pullollaan ohjeita miten kasveja voi kuivattaa papereiden ja painon välissä, mutta itse käytän usein "pikakuivatusta", ja nyt jaan tämän niksin tännekin!


Pikakuivaukseen tarvitset leivinpaperia, kukat ja kasvit sekä silitysraudan. Laita leivinpaperin päälle haluamasi kasvit, niiden päälle toinen leivinpaperi, ja silitä paperin päältä varovasti silitysraudalla. Raudan lämpötilana riittää puuvillan silityslämpö. Kasveja kannattaa silittää hyvin nopeasti, sillä ne kuivuvat yllättävän pian. Kokeilemalla oppii, kuinka kauan kasveja tarvitsee raudan alla kuumentaa. Silitysrautakuumennus auttaa myös kasveja säilyttämään värinsä hyvin, ja etuna on myös se, että silitysrautaa käyttämällä voit kuivattaa nopeasti suurenkin määrän kukkia myöhempää käyttöä varten!

Kasvit voit säilöä kirjekuorissa, mutta silloin kannattaa laittaa kuoreen merkintä mitä kasveja se sisältää, näin voit myöhemmin helposti löytää haluamasi kasvit. Tai voit säilyttää niitä läpinäkyvässä laatikossa niin kuin itse teen, silloin voit pitää erilaisia kasveja sekaisin, sillä pystyt helposti näkemään laatikon sisällön. Tiivis laatikko auttaa myös pitämään kosteuden pois kasveista.

Ja jos et satu asumaan lähellä luontoa, ei mikään estä kuivattamasta vaikka kukkakaupasta ostettuja kukkia. Hauskaa on esimerkiksi tulppaanin, neilikan tai ruusun terälehtien kuivatus irrottamalla ne kasvista ja kuivaamalla ne yksi kerrallaan. Niistä saa sommittelemalla vaikka minkälaisia hienoja kollaaseja!

Siunattua viikonloppua, ja antoisaa kasvienkeräystä sinulle 💖!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...