tiistai 22. helmikuuta 2022


                                                     

                                                           Toisenlainen paasto


Pääsiäinen lähestyy hiljakseen, ja monet miettivät paastoon laskeutumista. Jotkut paastoavat tietyistä ruoista, ja nykyaikana on yleistä myös somepaaston pitäminen, vaikkakin sitä pidetään usein muulloinkin kuin vain pääsiäisenä. Minä haluan kannustaa sinua, rakas lukijani, pitämään tänä keväänä ihan uudenlaisen paaston. Minä nimittäin kannustan sinua viettämään aikaasi somessa hyvinkin runsaasti!


Älä jää pois sosiaalisesta mediasta pääsiäisen vuoksi. Älä kirjaudu ulos Facebookista ja Instagramista. Älä sammuta tietokonettasi ja kännykkääsi paaston ajaksi, miettien harmistuneena mistä kaikesta jäät paitsi paaston aikana. Sinun täytyy ehkä käyttää paljonkin näitä laitteita työssäsi, joten voit käyttää niitä hyvillä mielin paaston aikana myös kotonakin. Mutta käytä niitä tällä kertaa pienellä twistillä 😊!


Selaa Instagramia, mutta etsi sieltä kristillistä sisältöä meiltä ja maailmalta. Tue tykkäyksin kristillisen sisällön jakajia, näin saat heidän sisältöään nousemaan helpommin esille uskovien ja uskomattomien silmien eteen. Maailma tarvitsee lisää uskoa ja uskovia! Ja muista, jokaisena hetkenä saattaa joku uskoa etsivä saada silmiensä eteen juuri sen uskonsanoman, jota hän on ehkä epäillenkin itselleen rukoillut merkkinä Jumalasta.


Kirjaudu Facebookkiin, mutta tuttujen ryhmien sijasta etsi kristillisiä ryhmiä. Tämä on koko uudenlaisen paaston ydin; vietä aikaasi somessa niin kuin ennenkin, mutta keskity vain kristilliseen sisältöön, ja jätä kaikki muut someaiheet pois, paitsi jos jaat itse kristillistä sisältöä ja sanomaa eri paikkoihin. Oma jakaminen on tärkeää sekin!


Tutki kristillisiä podcasteja, lataa itsellesi jokin kristillinen sovellus, liity johonkin ilmaiseen Raamatuntutkimisen ryhmään tai kurssiin, näitä löytyy varsinkin englanniksi tehtyinä. Itselläni on esimerkiksi Joyce Meyer Ministries-appi puhelimessa. Instagramissa julkaistaan joka kuukausi erilaisia Raamatun kirjoitus- ja opiskeluhaasteita, joista jokainen voi löytää itselleen sopivan! Tämän helmikuun aikana olen itse keskittynyt haasteeseen "God's promises", Jumalan lupaukset. Joka päivä katson sen päivän Raamatunkohdan, ja kirjoitan sen ylös vihkoon miettien sen sanomaa minun kohdallani. Kirjoitan, mitä tuo kohta merkitsee minulle ja miten voisin sen elämääni sisäistää kasvaakseni omassa uskossani.


Ja tietysti; tähän paastoon sisältyy myös Raamatun ja kristillisten kirjojen lukeminen, paperi- tai sähköisenä versiona. Lue, tee muistiinpanoja, mietiskele ja vietä aikaa Jumalan kanssa. Tiivistä yhteyttäsi Häneen, joka rakastaa sinua niin kovin paljon 💖. Pidä kirjaa siitä, miltä tällainen paasto tuntuu, se voi auttaa sinua saamaan paastostasi enemmän irti. Minä aion kirjoittaa paaston kulusta muistiinpanoja päivittäin, ja kun aikanaan paasto loppuu, luen mietintäni läpi. Näin osaan varautua uuteen paastoon ehkä helpommin kuin tähän ensimmäiseeni. Siunausta päivääsi, ystäväni 💖!

2 kommenttia:

  1. Hyviä ajatuksia. Välillä tekee mieli olla uutispimennossa ja karttaa kaikkea informaatiota. Mutta piiloutumisen sijaan voi tosiaan valita, mitä lukee ja mihin osallistuu ja etsiä oikeata ravintoa.

    VastaaPoista
  2. Varsinkin nyt Ukrainan tilanteen vuoksi uutisvirtaa tulee valtavasti. Tekee hyvää välillä rauhoittua ja suunnata mieli muualle. Mutta toki Ukraina vaikuttaa nyt paastoonikin, lahjoitan hätäpuun rahaa ja pidän Ukrainan tiiviisti rukouksissani mukana!

    VastaaPoista

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...