tiistai 15. helmikuuta 2022


 

                                                 Rukousnauha ja minä

Käytän rukoillessani päivittäin apuna rukousnauhaa. Tarve rukousnauhalle alkoi siitä, että sairastamani burn out ja masennus jättivät jälkeensä keskittymishäiriön. Huomaan monesti alkavani rukoilla esimerkiksi läheisteni puolesta, mutta pian rukous alkaa säroillä ja hetken päästä tajuan ajattelevani ihan muita asioita. Häiriötekijät tulevat niin huomaamatta mieleen etten edes muista kenen puolesta ehdin jo rukoilla ennen kuin huomioni herpaantui. Tämä taas johti sitten siihen, että pyristelin saman rukousaiheen parissa yhä uudelleen ja uudelleen, saattamatta koskaan rukoustani loppuun. Ja tämähän aiheutti heti ihmiselle tyypillistä itsensä soimaamista ja tunnetta etten osaa edes tätäkään tehdä Jumalalleni kelpaavalla tavalla. Joka päivä tunsin huonoa omaatuntoa, mutta sitten löysin Suomessa tehdyn, suomalaisen rukousnauhan, ja rukouselämäni muuttui sen avulla!


En käytä rukousnauhaa siten, kuin katoliset sitä käyttävät. Joinain aamuina käyn yksi kerrallaan helmet läpi, mutta jokaisen helmen kohdalla kiitän Jumalaani jokaisesta asiasta josta saan olla siinä hetkessä kiitollinen. Toisinaan pyydän siunausta tai apua jokaiselle ihmiselle joita helmet edustavat. Joskus pyydän anteeksi pahoja tekojani. Koen rehellisesti saavani syvempää elämistä rukouselämääni nyt, kun ajatukset eivät pääse sinkoilemaan sinne tänne. Ja kyllä; olen kokeillut apukeinoksi ensin myös viivotinta, pyyhekumia, kaulaketjua sekä hiusdonitsia 😆, ja ei, ne eivät saaneet samaa tulosta aikaiseksi. Erilliset helmet sensijaan auttoivat niitä sormeillessani. Tästä olen Jumalalleni aina kiitollinen!


Suomalaiset rukousnauhat löysin, kun hakutuloksiini ilmestyi Korupaja Marian Sydän. Tilasin itselleni kädessä pidettävän rukousnauhan, jossa on 33 helmeä. Se on paljon kaularukousnauhaa lyhyempi, ja sen avulla minun on helpompi rukoilla heti aamulla kun mieli on vielä nukuksissa ja keho huutaa kahvin perään 😄. Se on aina pöydälläni minua odottamassa.


Kerran lähdin kuitenkin vähän pidemmälle pois kotoa, ja huomasin ahdistuneena että rukousnauhani jäi kotiin. Silloin oli todella huono ajokeli, ja pelkääjän paikalla istuessani tajusin, miten masennukseni ajoi minuun jo selvää paniikkikohtausta. Sen sijaan että hyperventiloin, olisin saanut ajatukseni kasaan rukousnauhan kanssa, ja olisin voinut pyytää siunausta matkallemme. Ahdistus sai kuitenkin aikaan sen, että ilman nauhaa ajatus ei pysynyt alkuunkaan kasassa. Voin sanoa että matka oli kerrassaan kaamea kokemus, ja kun se vihdoin päättyi, olin rättiväsynyt.


Tästä ponnahti mieleeni ajatus, että olisipa olemassa aivan pikkuinen, korumainen rukousnauha. Sellainen, jonka voisi kiinnittää vaikka kalenteriin, lompakkoon, avaimiin tai laukkuun joko papukaijalukolla tai esimerkiksi avainrenkaalla. Laitoin Korupajan Terhille kyselyä, onnistuisiko edes tuollaisen suunnittelu tai valmistus. Ilokseni Terhi ryhtyi puuhaan, ja aikanaan minulle saapui rukousnauha joka on pieni ja siro kuin koru 💖! Tämä on aina kalenterissani kiinni ja menossa mukana, vaikka varsinainen nauha unohtuisikin kotiin. Ei enää paniikkikohtauksia ja tunnetta että happi loppuu kesken ja sydän murtaa itsensä rinnasta läpi! Pystyn keskittymään puheluuni Herrani kanssa, ja luottamaan siihen että Hän on kanssani aina. Kiitos tästä, Isäni!


Äskettäin ostin kolmannen rukousnauhani, kaulakorumallisen. Tämä kulkee mukana silloin, kun minulla ei ole laukkua tai kalenteria käsillä. Tämän kaunis, puinen risti on lujasti käsieni sisällä kun makaan hammaslääkärin tuolissa pelkäämässä. Risti saa ajatukseni pois senhetkisistä olosuhteista, ja siinä tuolissa olen jo muutaman kerran ehtinyt keskittyä kiittämään hyvästä terveydenhuollosta, siunaamaan hammaslääkäriä ja hammashoitajaa, muistelemaan Raamatun jakeita sen sijaan että olisin pyörtymisen partaalla. Aivan valtava muutos hammaslääkärikäynteihini nyt ja tulevaisuudessa!


Jos olet kuin minä, ja sinulla on vaikeuksia keskittyä kahdenkeskiseen aikaasi Jumalan kanssa, rohkaisen sinua lämpimästi edes kokeilemaan rukousnauhan käyttöä rukouselämässäsi. Saatat saada apua rukouselämääsi, ja ehkä koet syvempää yhteyttä Herraan, kun pääset rauhoittumaan ja keskittymään ulkoisista olosuhteista ja keskittymishäiriöistä huolimatta. Minulla on päivittäin yksi, tietty aihe yhdelle rukousnauhan helmelle. Se on kiitos siitä, että Jumalani on antanut minulle syvemmän rukouselämän Hänen kanssaan rukoushelmien ansiosta. Ja syvempi rukouselämä on jotain, josta en halua koskaan luopua! Haluan olla lähellä Häntä, joka on on niin paljon kärsinyt ja uhrannut minun hyväkseni. Kiitos, Jumalani. Kiitos 💖!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...