tiistai 15. maaliskuuta 2022

Raamattu avautuu

 


Ajattelin tänään kirjoittaa siitä, miten Jumala auttaa ymmärtämään Raamatun asioita ja tapahtumia laajemmin. Hän avaa tekstiä minulle niin, että yllättäen jokin pieni asia saa minut miettimään lukemaani tarkemmin. Rakastan tällaisia hetkiä, sillä haluan ymmärtää Raamatun tapahtumia syvemmin 😊.

Ensimmäinen kohta josta kerron, on Apostolien teot 2:47. Jeesus on noussut taivaaseen, ja apostolit ovat saaneet Pyhän Hengen itselleen. Alkuseurakunnassa kaikki pitävät yhtä, ja kokoontuvat päivittäin. Jakeessa sanotaan "He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka pelastuivat." Olen usein lukenut tämän kohdan ennenkin, mutta eräänä kertana tunnuin näkeväni siinä jotain enemmän. Haluan jakaa sen kanssasi!

Jeesushan monesti varoitti seuraajiaan siitä, että hänen seuraamisensa tulee olemaan vaikea tie. Luvassa olisi ahdinkoja, kärsimyksiä, riistoa, pahoinpitelyjä ja kiduttamista. Ei siis luulisi alkuseurakunnan tunnelmien olevan järin luottavaiset tulevaisuutta kohtaan. Kuitenkin tässä jakeessa lukee selvästi että uskovat olivat "koko kansan suosiossa." Heillä ei ollut vaikeuksia sillä hetkellä, vaan heidän lukumääränsä jopa lisääntyi joka päivä! Mietin tätä vähän aikaa ja nyt ajattelen, että Jeesus antoi heidän kokea kansan suosiota siksi, että heillä olisi helppo alku nyt kun Jeesus ei enää ollut heidän luonaan fyysisesti. Aivan kuin Hän olisi halunnut antaa heille vahvistavia, posiitivisia kokemuksia ennen kuin vaikeudet alkaisivat. Rohkeutta, kestävyyttä ja uskonvahvuutta siitä hetkestä eteenkinpäin!

Tunnistan tällaiset hetket omassakin elämässäni. On aina aivan upeaa huomata saavansa apua kun sitä on pyytänyt. Huomata, että jokin murheenkryyni on kääntynyt parhain päin Jumalan avulla. Jokainen positiivinen kokemus Jumalan huolenpidosta saa aikaan sen, että kerta kerralta on helpompi luottaa Häneen, ja usko vahvistuu aina vain lisää.  Luottamus Häneen pysyy lujana tapahtui mitä tahansa!

Toinen mietinnän aihe löytyy Luukkaan evankeliumista 4:3: Silloin Paholainen sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin sano tälle kivelle, että se muuttuu leiväksi." Jeesukselle osoitettu kiusaus liittyy hetkeen, jolloin Jeesus oli mennyt autiomaahan juuri ennen toimintansa alkua. Hän oli paastonnut siellä 40 päivää ja yötä. Edellisessä jakeessa erikseen mainitaan miten hänellä oli paastonsa jäljiltä jo kova nälkä. Nyt Paholainen saapui heti kiusaamaan häntä, yrittäen kaikkensa että saisi Jeesuksen lankeamaan, jolloin koko ihmiskunnan pelastus jäisi saavuttamatta. Olen tämänkin kohdan usein lukenut, mutta vasta viime kerralla ymmärsin asian syvemmin. Jeesuksella on valtava nälkä, ja niinpä Paholainen kiusaakin häntä nimenomaan leivän voimin. Paholainen tiesi Jeesuksen olevan nälissään ja tajusi, miten kova tällainen kiusaus voisi olla! Jeesus kuitenkin vastusti Paholaista niin leivän kuin kaiken muunkin suhteen. Mietin nykyisin mitä Jeesus mahtoi tuntea kokiessaan Paholaisen kiusaukset. Seuraavat jakeet osoittavat hänen vastustaneen kiusauksia järkähtämättä. Hän oli varma Isästään ja uskostaan Isään, sillä hän tiesi mistä oli tullut ihmiseksi ihmisten joukkoon, ja mikä hänen tehtävänsä täällä maan päällä olisi. Lohduttavaa tietää että Hän on ollut aiemmin ihminen, ja kokenut kiusauksia niin kuin kaikki me muutkin!


Jumalan armo, hyvyys ja huolenpito on kaikki mitä me tarvitsemme. Me opimme rakastamaan Häntä kun luemme Hänen sanaansa. Me opimme myös miten olla kristitty tässä maailmassa ja tässä ajassa. Me luemme miten Raamatun ihmiset eivät olleet täydellisiä, ja se antaa meille lohdutusta. Ja me pääsemme syvemmälle siihen kuka Hän on, kun luemme Hänen sanaansa uudelleen ja uudelleen. On ihanaa oppia tuntemaan Häntä kerta kerralta enemmän! Suuresti siunauksia päivääsi, ystäväni 💖!

2 kommenttia:

  1. Hyvää tekstiä ja jälleen kerran kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos oikein paljon; ihana saada palautetta!

    VastaaPoista

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...