perjantai 29. huhtikuuta 2022

Pettääkö dödö?

 


Paavali kirjoittaa Korinttilaisille: "Kiitos Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun! Mehän olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle niin pelastuvien kuin kadotukseen joutuvienkin joukossa." (2. Kor 2:14-15)

Ylläoleva Raamatun kohta aukeni minulle tänään hyvin voimakkaasti, ja pysäytti minut miettimään mitä se oikeastaan tarkoittaakaan. Mitä on olla Kristuksen tuoksu? Miltä minä tuoksun Kristuksessa?

Paavali opettaa, että meidän kauttamme Jumala tuo esiin Kristuksen tuoksun. Meistä tulisi levitä ympäristöön hyvää, miellyttävää ja ihanaa tuoksua. Sellaista, joka saisi ihmiset tulemaan lähemmäs ja nuuhkimaan lisää. Tuoksua, josta kysyttäisiin mistä sitä voi hankkia. Joillekin se olisi kuin lempihajuveden tuoksu, toisille taas kimppu ihania kukkia. Kaikille olisi kuitenkin yhteistä se, että tuoksu houkuttaisi lisää ihmisiä haluamaan samaa tuoksua omaan elämäänsä.

Tuoksunko minä kokoajan hyvälle Kristuksessa? Olenko aina valmis tuoksumaan niin että muut haluavat saada Kristustuoksua itselleenkin? Vai tuoksunko hyvältä vain hetkittäin?

Kyllä, tunnustan; välillä deodoranttini pettää. Ja pahasti. Silloin en levitä hyvää Jeesuksen tuoksua ympärilleni, vaan päinvastoin karkotan ihmisiä kauemmas. Tuoksuni pettää, eivätkä ihmiset tiedä miltä Kristus voisi heidän elämässään tuoksua.

Hyvä aromi vaihtuu mädän lemahdukseen aina kun käyttäydyn toisin kuin Jeesus opettaa. Kun olen kärsimätön, vihainen, ilkeä. Kun juoruan. Kun väittelen ihan vain siksi että saan olla oikeassa. Kun tuomitsen muita mielessäni, vaikka itsekin olen kaukana täydellisestä. Kaikkina näinä kertoina levitän pahaa lemua ympärilleni. Hajua, joka saa muutkin voimaan pahoin ja olemaan negatiivisia.

Haluan muutosta omaan käytökseeni. Haluan oppia miten voin kristittynä tuoksua hyvältä. Paljon on asioita joiden täytyy minussa muuttua, eikä muutos tapahdu yhdessä yössä. Ei edes kuukausissa. Kristittynä kasvaminen on tapa elää. Elämäntapa. On opittava muuttamaan omia asenteita. Epäluuloja. Käytöstä ja ajatuksia. Jatkuva prosessi joka kehittyy pikku hiljaa. Vähän niin kuin opiskelisi Kristuksen Yliopistossa. Koulukirjana Raamattu ja harjoituksena rukoilu.

Tuntuuko sinustakin, että oma dödösi pettää usein? Kirjoittaudu silloin päättäväisesti Kristuksen koulutettavaksi! Turvaa rukoukseen silloin kun huomaat lemuavasi. Pyydä anteeksi ja kerro että haluat olla Hänen tukiopetuksessaan. Sano Hänelle, että haluat muuttua ja tulla sellaiseksi kuin Hän on aina halunnut sinun olevan. Takaan että Hän hymyilee onnellisena sen kuullessaan! Hurjasti siunausta elämääsi, ystäväni 💖!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...