perjantai 20. toukokuuta 2022

Halu kasvaa


 

Nämä pienet punaiset kävyn alut saivat miettimään kasvuani kristittynä. Olen kyllä huomannut jo muutosta itsessäni uskoontuloni jälkeen, mutta haluan kasvaa edelleen, ja tällä hetkellä suurin intohimo on oppia tuntemaan Pyhää Isää vielä paremmin, vielä läheisemmin. Kun opin tuntemaan Hänet, opin myös tuntemaan kuka minä olen Kristuksessa. Oppimiseen voi olla moniakin eri keinoja, mutta kerron nyt mitä itse ajattelin avukseni ottaa.

Selväähän se, että Jumalan laittaminen ykkössijalle elämässäni on keino numero yksi. Toinen on säännöllinen rukoilu ja pyyntö että Jumala auttaisi minua tuntemaan Hänet paremmin. Kolmas keino on tietysti lukea Raamattua päivittäin. Itse luen tällä hetkellä lukusuunnitelman mukaan Raamattua läpi, ja tämä on todella osoittautunut hyväksi keinoksi uskossa kasvamiseen. Neljäs niksi on Raamatun värikoodaus erivärisillä korostuskynillä. Tähän käy mainiosti myös perinteiset puuvärikynät, kunhan vain pystyy merkitsemään eri aihealueet eri väreillä Raamattuun. Lisäksi otan vielä erillisen vihkon tai muistikirjan, johon merkitsen asioita ylös hieman syvemmin. Ja sitten hommiin!

Vihreällä korostan kaikki ne ihmeet, joita Jumala, Jeesus tai Pyhä Henki Raamatussa tekevät. Limenvärisellä kynällä korostan ne kerrat jolloin Jumala puhuu suoraan ihmisille. Violettia käytän Jumalan antamien lupausten merkitsemiseen. Vaaleanpunaisella merkitsen kaikki rakkaudenosoitukset Jumalalle sekä ne kerrat, jolloin ihmiset seuraavat Jumalaa täydestä sydämestään.  Keltainen väri osoittaa minulle Raamatusta ne kohdat, milloin Jumalan seuraamisesta on seurannut ihmisille jotain hyvää. Vaaleanharmaa kuvaa puolestaan ne valitettavat hetket jolloin ihmiset ovat nurisseet Jumalaa vastaan. Ja niitä hetkiä löytyy Raamatusta paljon!

Punaisella värillä on kuitenkin minulle erityismerkitys. Sillä nimittäin alleviivaan kaikki ne tekstinkohdat jotka Jumala on minulle avannut. Silloin kun Jumala näyttää minulle tekstin merkityksen syvemmin kuin koskaan aiemmin, tai puhuu minulle sellaisella Raamatun kohdalla johon en aiemmin ole kiinnittänyt sen suurempaa huomiota. Ja aina kun saan merkittyä jonkin kohdan punaisella, kirjoitan erilliseen vihkoon heti tuoreeltaan, mitä olen kyseisestä kohdasta oppinut. Näin oppiminen ja kasvu pysyy muistissa eikä katoa.

Nyt haluan haastaa sinut mukaan oppimaan ja kasvamaan kanssani! Ota erivärisiä kyniä, ja valitse eri aihealueille ne värit jotka sinua viehättävät. Hanki vihko, ja kirjoita vaikka etusivulle ylös eri värien merkitykset, siitä voit aina tarkistaa mitä väriä käytät mihinkin. Sitten vain katsot mihin aikaan päivästä sinulle käy parhaiten Raamatun lukeminen, ja muuta et sitten tarvitsekaan!

Aloitetaan haaste heti maanantaina, 23.5, ja nyt tarvitset kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, sillä haaste kestää vuoden! Tulosta netistä ilmainen Raamatun lukusuunnitelma (niitä löytyy useita), ja pyri lukemaan sen mukaan Raamattua läpi. Merkitse eri väreillä sinulle tärkeitä tekstinkohtia Raamattuusi, ja aina kun koet Jumalan opettavan tai nostavan jotakin sinun silmiesi eteen, merkkaa se tietyllä värillä. Kirjoita sen merkitys välittömästi vihkoosi. Näin siksi, että kirjoittaminen jää muuten helposti tekemättä, etkä myöhemmin välttämättä muista ihan tarkkaan mitä Jumala sinulle siitä kohdasta kertoi.

Älä lannistu, jos et jokaisella lukukerralla koe Jumalan nostavan sinulle asioita esiin. Niin ei käy minullekaan. Mutta sitten kun käy, laita se ylös. Kun vuosi on kulunut, on aika katsoa mitä olemme siinä ajassa oppineet, ja miten olemme uskossamme ja Jumalan tuntemisessa kasvaneet. Sinä päivänä otamme vihkot esiin, ja ensimmäiseltä sivulta alkaen luemme mitä meille on Raamatusta avautunut.

Uskon että tämä haaste käy jokaiselle. Tämän myötä opimme lukemaan Raamattua säännöllisesti, kirjoittamaan oppimaamme ylös, ja huomaamaan helpommin erilaisia tapahtumia Raamatussa. Kun sitten selaat tai luet Raamattua jatkossa, näet korostuksesi tai alleviivauksesi ja huomaat tärkeät asiat Raamatusta selvemmin. Jos sinua hirvittää kynien käyttö Raamattuusi, osta toinen, jota voit surutta käyttää merkintöjen tekemiseen. Jumala haluaa opettaa meitä, ja Hän haluaa että me opimme. Ja kun me opimme tuntemaan Jumalaa, me haluamme oppia tuntemaan Häntä vielä enemmän! 

Toivotan sinulle runsaasti Jumalan siunauksia opintoihisi 💖! Vuoden päästä palaan tähän asiaan uudella postauksella, ja kerron mitä minä olen vuodessa Jumalalta oppinut. Oppimisen iloa, ystäväni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arkeologinen Raamattu

  Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut historiasta. Niin paljon, että lapsuuden haave oli tulla arkeologiksi jonnekin pölyiselle aavikoll...